top of page

MARCEL DE ROOIJ

De Haagse zanger Marcel de Rooij leerde reeds op 6 jarige leeftijd gitaar spelen en zingen van zijn opa Bart Deligne die op zijn beurt ook muzikant en zanger was. Tijdens Marcel zijn middelbare schoolperiode aan de H.A.V.O. zong hij onder andere in de schoolband waarop hij een opleiding is gaan volgen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier studeerde hij jazz-zang.

 

Tijdens zijn opleiding was hij regelmatig werkzaam als zanger in verschillende coverbands en jazz combo's uit de randstad. Marcel heeft hij in verschillende musicals gespeeld, waaronder Grease in de rol van Roger en Jesus Christ Superstar waarin hij de rol van Judas vertolkte.

 

Ook heeft Marcel als zanger meegewerkt aan verschillende Dinershows waaronder de Seventies Dancefever Show en American Dream Show in Theaterrestaurant de Ster in Nieuwkuijk.

 

In het eerste half jaar van 2003 maakte Marcel deel uit van de cast van de Theatershow La Vie en Rose, met Liesbeth List en het orkest van de Koninklijke Luchtmachtkapel waarmee hij in ruim 40 grote theaters in Nederland heeft opgetreden samen met een internationaal gezelschap aan zangers en zangeressen die hun sporen hebben verdient in de musical en theater wereld en zette hij avond aan avond de zaal op zijn kop met zijn solo nummer 'Saterdaynight' van Herman Brood.

 

Op het gebied van entertainen heeft hij ruime ervaring opgedaan met onder andere het duo M & M. Zij hadden hun werkterrein op de boulevard van Scheveningen.

 

Marcel heeft ook een aantal zomerseizoenen in Spanje, Curacao en Bonaire gewerkt. Daar was hij actief als zanger en entertainer bij Hollandse bars en dancings waaronder de Malle Molen en de Heinekenhoek in Salou en Cafe de Tropen en Mambo Beach op Curacao.

 

Naast een goede entertainer blijkt Marcel ook over een zeer groot stembereik te beschikken. In April 2000 was hij 1 van de deelnemers aan Hennie Huisman Soundmixshow op RTL 4. Hier behaalde hij de finale en werd uiteindelijk 6e met het nummer van de Rightious Brothers Unchained Melody.

 

Marcel was in mei 2004 4 dagen achtereen te zien in de Amsterdam Arena waar hij voor een publiek van 60.000 mensen zong en samen met de andere zangers van het Amsterdamse Cafe Bolle Jan het voorprogramma verzorgde voor de show van Rene Froger.

 

Ook is Marcel vaak te zien geweest in het de voorprogramma's van andere bekende Nederlandse artiesten zoals ; Rob de Nijs, Wolter Kroes en Jan Smit en Peter Beense. Het bewijst dat Marcel qua zang en entertainment niet onderdoet voor de bekende artiesten uit Nederland.

 

bottom of page