top of page

ARIE CUPE

“Dit wordt bijna een liefdesverklaring: Arie is al jaren mijn beste vriendje. Op het toneel is hij een van de gulste, liefste en meest gedreven mensen die ik ken. Hoe heerlijk is het om aan één blik genoeg te hebben om precies van elkaar te weten wat we willen. Dan is het per definitie vliegen! En het is altijd feest! Ook buiten de theaters is Arie iemand waarop je kunt bouwen. Hij staat altijd voor je klaar staat! Met een goed humeur en niets is teveel. Ik hoop dat we nog heel veel jaren maatjes mogen zijn, en dat we samen nog heel veel producties mogen maken!”

                                                         -Jon van Eerd

                                                  

Arie Cupé debuteerde in 1982 naast Lex Goudsmit in het theater met het liedjesprogramma ‘Van Oklahoma tot Anatevka’.
Die productie betekende de eerste in een lange reeks waarbij hij samenwerkte met o.a. Jon van Eerd, Liz Snoijink en Willeke Alberti.

DE FABELTJESKRANT, is een productie waarin Arie schitterde met zijn vertolking van ‘de postduif’ en ‘meneer de raaf’. Naast zingen, bewegen, verschillende stemmetjes laten horen, moest Arie ook de poppen op een geloofwaardige wijze bewegen en zo tot leven te laten komen! Een prestatie die hem de prijs voor beste mannelijke bijrol in een kleine productie opleverde!

Arie staat ook te boek als tekstdichter en na-synchronisator van tekenfilms. Bovendien nam hij de regie van diverse producties voor zijn rekening.

 

 

 

 

bottom of page