top of page

BERT SIMHOFFER

 

 “Bert is een uitstekende zanger, die zich voor meer dan 100% in zijn rol geeft.”

                                                                               -Henk van der Meijden en Monica Strotmann (Stardust Theatre)

 

Zanger/acteur die altijd te horen krijgt ,of in een recensie over hem te lezen staat,  dat de rol die hij vertolkt hem ”op het lijf” geschreven is. Reeds als amateur vanaf zijn 16e jaar veel ervaring opgedaan als entertainer. Vanaf 1980 als professioneel zanger en acteur aan het werk bij de Nationale Opera, Hoofdstad Operette, Joop van den Ende Theaterproducties, Stardust Theatre en tal van kleinere producenten.

Bert staat bekend om het neerzetten van uitersten, van een chique personen tot werkman en van humorvol tot serieus. Bekend en bevriend met vele theaterdirecteuren, die hem allemaal graag ontvangen in hun theater. Voor de meeste regisseurs is Bert een gemakkelijke artiest die aanwijzingen/veranderingen snel snapt en direct tot acties weet om te zetten.

Op 27 april 2012 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Een van de vele redenen voor deze benoeming is: “De heer Simhoffer heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan de Nederlandse theatercultuur als allround entertainer en coach”.

Naast een niet aflatende energie en inlevingsvermogen, tevens iemand die altijd een bindend element vorm tussen de collega’s onderling alsmede ook de andere disciplines zoals techniek, decor, orkest, kleding en kap-en grime. Mede door zijn schat aan ervaring ook een bijna vaderlijke figuur voor jongere collega’s die hij met raad en daad bijstaat in hun technische en artistieke ontwikkeling.

bottom of page