top of page

THEO J.SCHRAVEN

Theo J. Schraven werkte na zijn middelbare schooltijd als acteur bij o.a. Steigertheater producties, kindertheatergroep Zippp en de muziektheaterproductie Agamemnon van de stadsschouwburg Nijmegen o.l.v. Pieter v.d. Waterbeemd en Bart Vaessen.

In 1987 is hij begonnen met zijn studie aan de Hogeschool v.d. Kunsten te Arnhem afd. Docentenopleiding Dramatische Vorming.

 

Vanaf 1988/1989 werkte hij mee aan verschillende adhoc theaterproducties, videoprojecten en televisieproducties als acteur, productieleider, regieassistent, creatief adviseur, vormgever en producent. Hij heeft in deze producties samen gewerkt met Erik Veldhuis, Erik Fransman, Catharina Haverkamp, Christine Ewert, Ramon Gieling, Henri v. Zanten, Paul Koek, Loes Wouterson, Tony Thatcher en Chaim Levano voor o.a. de VPRO, KRO, NCRV, TROS, Toneelschool Arnhem, Buro KaAp van de Hogeschool v.d. Kunsten Arnhem, Stichting Michi, Centrum Nieuwe Dans Ontwikkeling Arnhem, muziekgroep  De Ereprijs, toneelgroep Wolfsmond en Theater v.h. Oosten. Verder heeft hij amateurproducties en studenten aan de DDV begeleid als drama-adviseur c.q. regisseur.

Hij heeft gewerkt als opnameleider bij Goede Tijden Slechte Tijden en vervulde dezelfde functie bij Onderweg naar Morgen, met name om de drie camera techniek te verkennen. Momenteel houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van concepten en werkt hij als (training) acteur .

 

 

 

bottom of page