top of page

ESTHER DRENTHE

esther2.jpg

Veelzijdig talent! Haar spel heeft diepgang, is mysterieus, maar ook humoristisch, transparant en herkenbaar. Esther heeft een prachtige stem en heldere tekstbehandeling. Iemand met wie ik heel graag nog eens samenwerk! En 'last but not least' is ze een hele mooie vrouw!                                      

            -Mary Lou van Stenis-

 

(Mary-Lou van Stenis is een Nederlands actrice, vooral bekend door haar rol als Ellen Veenstra-van den Berg inVrienden voor het leven. Ze is eveneens bekend door haar rol als Patty Starrenburg in Spijkerhoek en als Tanya Dupontin Goede tijden, slechte tijden. In het najaar van 2014 speelde Van Stenis de terugkerende rol van gynaecologe Edith van Zuylen in de dramaserie Dokter Tinus).

 

 

 

Na studies logopedie en kwaliteitsmanagement kiest Esther Drenthe in 1997 definitief voor het acteren. Ze neemt acteerlessen en volgt workshops w.o. Chubbuck en The Method. Docenten als Bart Kiene, Helmert Woudenberg, Elisabeth Sevholt inspireren haar.

 

Op televisie is zij te zien in Onderweg naar Morgen, Hertenkamp, Unit 13, Bijbelse Beesten, Dankert en Dankert en acteert ze in de jeugdproducties Station Urbantime en Vrienden Zonder Grenzen. Ze werkt met regisseurs als Maria Peters, Steven de Jong, Antoinette Beumer, Hans Scheepmaker, Martin Hamilton en Rein van Schagen.

 

In het theater is Esther te zien in moderne en klassieke theaterproducties. Ze speelt voor volwassenen en jongeren. Ze werkt samen met de regisseurs; Agaath Witteman, Frances Sanders, Lidy Six, Ad de Bont, Karen Johnson.

 

Esther is ook te zien in commercials van Friesland Campina, AVRO en UPC. Haar stem is te horen als voice over in een serie voor Teleac. Ook op internet kom je Esther tegen, onder andere in cursussen van de Thuisacademie van de NTR. Dit jaar acteert Esther in twee films en speelt zij mee in een korte virtual reality productie van Terres des Hommes. Zij speelt bovendien in bedrijfsfilms en werkt als trainingsactrice in communicatietrainingen.

KLIK HIER VOOR BEELDMATERIAAL VAN ESTHER!

(Foto's: Kees Broere)

esther1.jpg
esther5.jpg
esther4.jpg
esther6.jpg
bottom of page