top of page

JOEP DORREN

‘Joep Dorren, een collega met grote muzikaliteit en dramatisch inzicht. Hij heeft ’t vermogen om dit alles over te brengen aan die dove, blinde man op de achterste rij. Een fijne collega!’   

                                                                           – Frits Lambrechts –

 

 

 

Joep werkt graag in een internationale context. Hij werkt graag in theater dat het experiment niet schuwt. Komt dit voort uit zijn opleiding in Parijs, waar hij les kreeg van acteurs uit de groepen van Peter Brook, Théâtre du Soleil, Living Theatre, Grotowski, Augusto Boal?

Dit verklaart misschien ook dat hij een fysiek acteur is. Of werkt het andersom? Hij laat zich graag inspireren door muziek en beweging. Henk van Ulsen leerde hem ooit, dat een acteur een balletdanser is die op de toppen van zijn bewegingen woorden plaatst. Hij werkt graag in producties waar muziek, beweging en spel een eenheid zijn. Waar op al deze lagen wordt gesproken. En de internationale context? Er zijn zoveel theatertradities, zoveel theatertalen, die spreken voorbij het voor de hand liggende. Op zoek naar het niet voor de hand liggende, dat is zijn drijfveer in dit vak. Ook als communicatietrainer is hij met cursisten op zoek naar alle verschillende waarheden in verschillende werelden. Luisteren en spreken.

 

 

bottom of page