top of page

JOOP VAN DEN BEUCKEN

Acteur – Stemacteur – Voice Over – Presentator

 

Joop was al op jonge leeftijd gefascineerd door tekenfilms. Maar al snel werd al duidelijk dat deze fascinatie veel dieper ging dan bij andere kinderen. Hij vond het heerlijk om in de huid te kruipen van zijn favoriete karakters.

Deze passie groeide en groeide, al snel kon hij de stemmen imiteren, onderscheiden en kende hij zelfs de namen van de acteurs die ze inspraken. Al vanaf een heel jonge leeftijd begon hij erg kritisch naar nasynchronisatie te kijken.

Op de middelbare school wist hij het zeker, hij zou acteur worden, en niet zomaar een: een stemacteur.

Helaas lag het werk niet voor het oprapen en ook Joop moest onderaan beginnen.

In 2006 besloot Joop om zijn succes eens te beproeven op het grote toneel. Hij deed auditie voor Romeo en Julia en kreeg de rol van Benvolio, die hij in meer dan 20 voorstellingen vertolkte. Het succes van deze rol bracht hem naar nieuwe niveaus waardoor hij in het jaar daarop een hoofdrol bemachtigde in het stuk MacBeth.

In 2007 kreeg Joop de kans om een stem in te spreken voor P.I.P.-Filmstudio’s. Dit voor de animatieserie   Dit voor de ‘Avonturen van Jippi’. De mensen waren erg tevreden en Joop werd een terugkerende stem.

Inmiddels heeft Joop zichzelf steeds meer geprofileerd in theater, film en stem. In 2010 besloot hij daar nog een uitdaging aan toe te voegen, namelijk het presenteren van een radioprogramma. Sinds februari van dat jaar is hij te horen geweest in het ochtendprogramma “Uit de Veren” en daar op aansluitend “Weekend Wake Up Call” bij Omroep P&M.

 

 

 

 

 

 

bottom of page