KATHINKA VAN PUTTEN

“She brings this unique authenticity and emotional intensity to every role. Based on my professional and extensive experience as an actor I have never worked with an actress who is so generous with her scene partner and has such a passion for her craft. I can state without hesitation she belongs to the top rank of talent in the American acting community”

                                                                                                                                -Matthew Davis

 

(Matthew Davis is een Amerikaanse film, televisie en theater acteur. Hij is bekend van de speelfims: Legally Blonde, Blue Crush, Tigerland, Pearl Harbor and BloodRayne. Tevens, speelt Matthew een van de hoofdrollen in de succesvolle televisie series The Vampire Diaries).

 

Kathinka van Putten is een film, tv, theater en stem actrice en presentatrice. Acteren is altijd haar passie geweest, maar tijdens haar studie bedrijfskunde aan de Universiteit aan Amsterdam, besloot ze dat het toch nu eindelijk tijd was om haar hart te volgen. Om deze reden, is ze naast haar Master een toneelopleiding gaan volgen aan theaterschool ‘De Trap’. Na het afronden van beide studies, is ze naar New York City vertrokken om aan de New York Film Academy te studeren. Vervolgens, is ze naar Los Angeles verhuisd om haar carrière als actrice te starten. In de afgelopen 1,5 jaar heeft ze haar artiestenvisum behaald, een terugkerende rol geboekt in de TV pilot ‘African President’, voice-overs gedaan voor de Netflix documentaire ‘Sounding the Alarm’, en in verschillende Indie films en theater producties gespeeld. Tevens heeft ze Nederland vertegenwoordigd tijdens de Queen of Universe pageant, georganiseerd door het Oscar genomineerde productie bedrijf Infinity Media, van o.a. de film ‘Capote’ met Philip Seymour Hoffman. Op dit moment woont Kathinka in Los Angeles, waar ze naast acteren ook actief is voor de Chekhov Studio International en videoblogs maakt voor het platform ygenwijs.nl.