ROB SPEKKING "SPEKKO"

Deze, in 1968 geboren, acteur heeft vele artistieke pijlen op zijn boog. Zowel tijdens zijn opleiding op de Rietveld Academie als tijdens de opleiding  Filmgeschiedenis aan het VU Amsterdam bleek dat hij geen keuzes kon maken tussen de verschillende disciplines. Als je daar dan een breed kunstzinnig talent aan toevoegt, resulteert dit in Spekko…….

Op de planken heeft Spekko gewerkt met ondermeer Hakim in het Jeugdtheater.

Op de radio is hij te horen geweest met Jack Spijkerman.

Gastrollen heeft hij vertolkt in o.a. ‘Flodder’, ‘MCW’, ‘De ASO-Show’ en ‘Do not disturb’; zelf  geregisseerde/geproduceerde/bedachte korte films  zijn: ‘Hi, my name is Frank Frankenstein’ met Job Joris en Rob Zwaan in de hoofdrollen en ‘Foute Kaas’ met Marianne Luif in de hoofdrol en werkte hij aan een eigen ‘stripverhaal’ in de Daklozen Krant.

Heeft  een cursus ‘stuntvechten’ bij Stuntteam de Beukelaer gevolgd voor figuratie in de film NACHTRIT, over de Amsterdamse taxioorlog.

Deze multi-getalenteerde artiest was voor  drie seizoenen te horen tijdens het TV-programma  ‘VARA LAAT’ in het programmaonderdeel CAFE DE WERELD. 

Dit programma wordt wekelijks uitgezonden en Spekko (Rob Spekking) is gevraagd om hierin een aantal stemmen te imiteren van bekende Nederlanders.

Voor dit programma is o.a. gekozen voor imitaties van JP Balkenende, Jan Mulder en Wouter Bos maar dat is slechts een greep uit het ‘stemmen-repertoire’ van Spekko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              Deze jarige is een liefhebber van Famous Grouse, voetbal en fotografie!

 

Eén van je (Facebook) vrienden of iemand die je graag mag jarig? Stuur 3 ‘kenmerken’ van de jarige die echt bij hem of haar passen en zijn/haar naam per e-mail via KB naar Spekko (info@kbevents.nl) en deze kunstenaar zal er een origineel kunstwerk van maken die je op jouw e-mailadres ontvangt en zo als bijlage via Facebook of Whatsapp kan versturen aan de jarige!

Doe dit 7 werkdagen voor de verjaardagsdatum en zodra de kosten op onze rekening staan wordt het kunstwerk verzonden. Wil je het origineel op A4 formaat per post ontvangen dan kan dat natuurlijk ook, al of niet ingelijst!

Kosten: digitale kunstwerk: euro 9,50/alleen per post het originele kunstwerk ontvangen: euro 17,50 (ingelijst: euro 27,50)

 

geluidsbestanden:

Henk Westbroek - Spekko
00:00 / 00:00
Jan Mulder - Spekko
00:00 / 00:00
Ronald Koeman - Spekko
00:00 / 00:00
Martin Gaus - Spekko
00:00 / 00:00