ROB SPEKKING "SPEKKO"

rg3_8024_voorstel01_edited.jpg
rg3_8024_voorstel01_edited.jpg

 

Deze, in 1968 geboren, acteur heeft vele artistieke pijlen op zijn boog. Zowel tijdens zijn opleiding op de Rietveld Academie als tijdens de opleiding  Filmgeschiedenis aan het VU Amsterdam bleek dat hij geen keuzes kon maken tussen de verschillende disciplines. Als je daar dan een breed kunstzinnig talent aan toevoegt, resulteert dit in Spekko…….

Op de planken heeft Spekko gewerkt met ondermeer Hakim in het Jeugdtheater.

Op de radio is hij te horen geweest met Jack Spijkerman.

Gastrollen heeft hij vertolkt in o.a. ‘Flodder’, ‘MCW’, ‘De ASO-Show’ en ‘Do not disturb’; zelf  geregisseerde/geproduceerde/bedachte korte films  zijn: ‘Hi, my name is Frank Frankenstein’ met Job Joris en Rob Zwaan in de hoofdrollen en ‘Foute Kaas’ met Marianne Luif in de hoofdrol en werkte hij aan een eigen ‘stripverhaal’ in de Daklozen Krant.

Heeft  een cursus ‘stuntvechten’ bij Stuntteam de Beukelaer gevolgd voor figuratie in de film NACHTRIT, over de Amsterdamse taxioorlog.

Deze multi-getalenteerde artiest was voor  drie seizoenen te horen tijdens het TV-programma  ‘VARA LAAT’ in het programmaonderdeel CAFE DE WERELD. 

Dit programma wordt wekelijks uitgezonden en Spekko (Rob Spekking) is gevraagd om hierin een aantal stemmen te imiteren van bekende Nederlanders.

Voor dit programma is o.a. gekozen voor imitaties van JP Balkenende, Jan Mulder en Wouter Bos maar dat is slechts een greep uit het ‘stemmen-repertoire’ van Spekko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                             

geluidsbestanden:

Henk Westbroek - Spekko
00:00 / 00:00
Jan Mulder - Spekko
00:00 / 00:00
Ronald Koeman - Spekko
00:00 / 00:00
Martin Gaus - Spekko
00:00 / 00:00
rg3_8076_voorstel01.jpg
rg3_8037_voorstel01.jpg